Επιλογή Σελίδας

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΥΛΟΥ

Paulou SpyrosΟ κ. Σπύρος Παύλου είναι ενδοκρινολόγος-διαβητολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και τελείωσε την Ιατρική Αθηνών. Σπούδασε βιοχημεία στη Γαλλία (Université René Descartes, Paris V) και ξεκίνησε ειδικότητα στη Νέα Υόρκη, παράλληλα με έρευνα στο πανεπιστήμιο Ρόκεφελερ (Rockefeller University).

Έγινε λέκτορας και στη συνέχεια επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ (Vanderbilt) στο Νάσβιλ του Τενεσί (εκεί βρίσκεται και το μοναδικό παγκοσμίως πραγματικό αντίγραφο του Παρθενώνα, γι’ αυτό και το Νάσβιλ αποκαλείται η Αθήνα του νότου). 

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Βοστώνη αποδεχόμενος τη θέση του αναπληρωτή καθηγητή της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ (Harvard) στο τομέα της παθολογίας και της γυναικολογίας. Παρέμεινε στη Βοστώνη έως ότου ξαναγύρισε στην Αθήνα λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων υγείας. 

 Ο κ. Παύλου έχει συμμετάσχει στην Αμερική σε πολλές επιτροπές των:

  1. Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH), και του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της Ανθρώπινης Ανάπτυξης (NICHD)
  2. Οργανισμού φαρμάκου της Αμερικής, FDA, Food and Drug Administration
  3. Επιτροπή Μεταρρύθμισης Εθνικού Συστήματος Υγείας Αμερικής

Ο κ. Παύλου υπήρξε μέλος διαφόρων επιτροπών του παγκόσμιου οργανισμού υγείας (World Health Organization) κυρίως για χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών του κ. Παύλου στο τομέα της γονιμότητας αναφέρθηκαν επανειλημμένα σε αμερικανικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων στο CNN, CBS, NBC, ABC και σε παρουσιάσεις ιατρικών θεμάτων στο NBC.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές μελέτες. Οι μελέτες αυτές έχουν αναφερθεί σε πάνω από 2000 δημοσιεύσεις άλλων ερευνητών όπως φαίνεται στο internet στο Google Scholar.

Ο κ. Παύλου υπήρξε μέλος διαφόρων επιτροπών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization) κυρίως για χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Αναλυτικα: Πλήρες βιογραφικό

Αναλυτικα: Πλήρες βιογραφικό στα Αγγλικά σε PDF PDF